Το αποτέλεσμα των εκλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος που πραγματοποιήθηκαν στις 15-12-2019 και ανακοινώθηκαν επίσημα σήμερα 23-12-2019, κατέδειξε τη δυναμική αλλά και την αντοχή της Π.Δ.Σ.Ο. που παρά τις διασπαστικές κινήσεις, την τεχνητή και ψευδεπίγραφη πόλωση, κατάφερε να παγιωθεί ως η πρώτη και κυρίαρχη δύναμη στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο των οικονομολόγων.
Οι δηλώσεις περί σαρωτικής νίκης της ΔΗΚΙΟ-Σ δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Ο συνασπισμός των παρατάξεων ΔΗΚΙΟ-Σ , ΕΣΚΟ και ΔΑΚΟ ο οποίος στις εκλογές του 2016 έλαβε αθροιστικά ποσοστό 39,059 % και 78 έδρες, στις εκλογές του 2019 έλαβε 38,23% και 77 έδρες.

Το αποτέλεσμα της 15ης Δεκεμβρίου επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις αποτελούσαν και αποτελούν πλειοψηφία στις τάξεις των οικονομολόγων.

Η Π.Δ.Σ.Ο., ως πρώτη δύναμη στο χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, καλεί όλες τις δημιουργικές δυνάμεις που αναδείχθηκαν μέσα από αυτή τη δημοκρατική διαδικασία σε διάλογο για τη διαμόρφωση μιας προγραμματικής συμφωνίας για την επόμενη μέρα στο ΟΕΕ.

Με στόχο την αναβάθμιση του επαγγέλματος του οικονομολόγου, την επίλυση όλων των θεσμικών και επαγγελματικών ζητημάτων που απασχολούν τους οικονομολόγους όλων των ειδικοτήτων αλλά και ένα ανοιχτό και ανεξάρτητο Οικονομικό Επιμελητήριο που θα αποτελεί πραγματικό και όχι διακοσμητικό σύμβουλο της Πολιτείας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συναδέλφους/σες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και τους εκατοντάδες υποψηφίους/ες της παράταξης που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να έρθει αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα και να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε το ΟΕΕ χρήσιμο γα τα μέλη του και ωφέλιμο για την πολιτεία.