Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μέλη της παράταξης,
Η ιστορική πορεία της ΠΑΣΚΟ-Σ έχει συνδυαστεί με την ίδρυση, ενδυνάμωση και ανάπτυξη του θεσμού του Ο.Ε.Ε. ως σύμβουλο της πολιτείας και σημείο αναφοράς για τους οικονομολόγους της χώρας. Η διεύρυνση της παράταξης μας με νέες δυνάμεις στο πλαίσιο του εκλογικού σχήματος της ΠΔΣΟ βοήθησε στην εκλογική μας ενίσχυση στις εκλογές του 2016. Δυστυχώς, άστοχες προσωπικές αποφάσεις πλήγωσαν την ενότητα της παράταξης, της στέρησαν την 4η έδρα στην Κεντρική Διοίκηση του Ο.Ε.Ε. και εξέθεσαν το κύρος της.
Η ΠΑΣΚΟ-Σ δεν διασπάται και δεν τεμαχίζεται. Το αντίγραφο της δεν νομιμοποιείται και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από μια μειοψηφική ομάδα.
Η ΠΑΣΚΟ-Σ & ΠΔΣΟ αποτελεί τον πραγματικά προοδευτικό χώρο έκφρασης των οικονομολόγων της χώρας. Μέσα από τη δουλειά μας θέλουμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους συναδέλφους μαζί μας.
Καλώ τους συναδέλφους που αποχώρησαν από την παράταξη με την οποία εκλεχτήκαν, συμπορεύτηκαν και λειτούργησαν για πάρα πολλά χρόνια να αναθεωρήσουν τη στάση τους για μοναχική πορεία, η οποία δεν έχει ιδεολογικά ή πολιτικά χαρακτηριστικά. Η ΠΑΣΚΟ-Σ & ΠΔΣΟ είναι η φυσική συνέχεια της ιστορικής πορείας της ΠΑΣΚΟ-Σ όπως αυτή μετεξελίχθηκε μέσα από την ΠΔΣΟ στο σημερινό περιβάλλον. Η ενιαία, ισχυρή και μεγάλη ΠΑΣΚΟ-Σ & ΠΔΣΟ δεν μπορεί να προχωρήσει μέσα από προσωπικές στρατηγικές και τακτικές. Μικρά σχήματα με προσωποπαγείς ηγεσίες είναι από τη φύση του θνησιγενή και καταδικασμένα να αποτύχουν.
Όπως δεσμεύτηκα στην 75η Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Ο.Ε.Ε. καλώ όλους τους συναδέλφους που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της ΠΔΣΟ και αποδέχονται τις αρχές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης να εγκαταλείψουν τον μοναχικό δρόμο της αποξένωσης από την παράταξη και να επανενταχθούν άμεσα στις τάξεις της ΠΑΣΚΟ-Σ & ΠΔΣΟ, όπου είναι η φυσική τους θέση πολιτικά, ιστορικά και παραταξιακά.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Θανάσης Ζεκεντές
Πρόεδρος ΠΑΣΚΟ-Σ & ΠΔΣΟ